Grus-8an

Träningen den senaste 1,5 veckan bakåt i tiden har inte gått enligt plan. Jag halkade på ett OL-pass och slog i mitt knä (ännu en gång). Kunde dock springa klart banan med lite smärta. Efteråt kände jag hur det började pulsera och svullna upp. På grund av det har det blivit många pass i form av vattenlöpning, rullskidor och cykel istället för den planerade teknikveckan.
Jag passade dock på att träna så mycket jag orkade och hann med, så veckan efter kunde jag summera ihop 25h (ändå 11h löpning!), vilket var rekord för vintern.
 
Lite tveksam över knät och hur kroppen skulle kännas valde jag ändå att köra GMOKs och IFKs Grus-8an-test igårkväll. Jag bestämde mig för att försöka matcha Höyes tid 24.19 (man ska sikta högt) och spände bågen rejält från start.
Fick bra pace av tom-carl som körde brevid, framför och ibland efter på cykel. Kändes som jag skulle klara tiden efter halva banan(12.40, ryktet säger att sista halvan går ca minuten snabbare), fick slita lite nere på platten mellan km 5 och 6, men sen ropade tom-carl till att det gällde guldet på VM och tryckte jag till lite extra och avslutade med en fin finish. När jag korsade mållinjen blev tiden 24.40, vilket inte riktigt var vad jag siktade på men med tanke på uppladdningen är jag grymt nöjd ändå. Med ett smärtfritt knä, lägre träningsbelastning och varmare väder siktar jag på att pressa tiden ordentligt framåt våren. 
 
Den här veckan hoppas jag kunna löpa i stort sett alla pass som planerat och avsluta den med Kvillebyns långdistans, där jag vill fortsätta min sköna känsla inför VM i Finland. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0