Nytt år på G

Träningen sedan förra inlägget har gått helt enligt plan vill jag påstå. Okej att jag inte har kunnat genomföra någon teknikträning i skog pga snön, men jag har fått väldigt bra pass på hårdare underlag. 
 
Intervallveckan som jag avslutade för två veckor sedan blev nog den bästa som jag genomfört, trots att jag hade ett dåligt pass. 
Jag vilade inte särskilt mycket efter den hårda påfrestningen utan jag ville höll i mängdträningen bra direkt efteråt då jag inte var ute efter en formtopp veckan efter. 
 
Under november och december så har jag ökat med 80% jämfört med förra året. Låter mycket? Jag bör tillägga att förra året spurtade jag i skolan inför examen vid denna tiden, men en bättre grund än den nuvarande har jag aldrig haft inför ett nytt år.
 
Kortet är från  ett träningspass med sprintintervaller ute i snön med vägvalsövning från Venedig i vilan. (OBS Frida har feber när bilden tas, därav hennes halvdöda blick.)
 
I morgon är det ett nytt år och vad passar då inte bättre än att åka på ett kort  träningsläger(1-5jan). Det blir till Alicante där planen är att köra 3pass om dagen, detta för att se vad kroppen klarar av, spränga mentala gränser och förhoppningsvis ta mig till en ny nivå.
 
Gott nytt år på er alla!! 

Inomhus

Kyla och snö har verkligen dragit in på allvar i Stockholm, värsta någonsin så länge jag bott här. Det känns även som den har kommit för att stanna. Egentligen är det bara teknikträningar som blir drabbade, så vid förra veckans teknikfokus fick jag fundera om. Men trots det så blev det en grym vecka med alltifrån lugna distanspass till hårda intervaller. 
 
Dock är inte kyla och snö dåligt för alla typer av träningar. Denna veckan passar det utmärkt till exempel. Jag är mitt upp i en intervallvecka, så har genomfört 5pass och har 5pass kvar. Alla pass är planerade att köra inomhus, på bana och löpband. Kanske låter tråkigt, men om jag ska välja på inne och halka runt i snön så blir valet väldigt enkelt! 
 
Här nedan är en pulskurva från ett av passen på löpbandet. Jag tänkte köra 3*5min över 90% men blev istället till slut 15min i ett sträck. Kroppen vill fortsätta löpa så därför stannade jag ej.
 
Sedan jag startade upp grundträningen har det gått riktigt bra, har hållt mig till planen och tycker att kroppen svarar bra på mycket träning. Om jag jämför samma tid förra året så har det nästan blivit en ökning med 50% de fyra första veckorna. 
En av mina tankar var att försöka hålla mig borta från skidorna detta år, men nu när det kommit så mycket snö så kanske jag får fundera om när det gäller den biten. Blir i alla fall ingen skidåkning före jul. 
 
Första lägret är nu också inplanerat, blir 17-27 januari i Alicante. Men kan även smyga in en vecka över nyår om snöläget är oförändrat. 

RSS 2.0