Från kvaletta till botten.

Ja så skulle jag vilja beskriva Lång-SM, en härlig start i kvalet som slutade på botten i finalen.
Mina förberedelser var näst intill perfekta och jag visste att formen var fin, hade nämligen fått bra kvitton på det under VM-lägret i Finland dagarna innan. Att tillägga är att jag var grymt sugen på att få tävla och speciellt på Långdistans.

Kvalet, jag ville göra ett perfekt lopp men hålla igen lite fysiskt. Plockade kontroll efter kontroll i början och vid femman fick jag sällskap av de som startade 3 respektive 6minuter innan. Då tänkte jag att "nu kan jag lugna ner mig lite", men sprang på i bra fart in mot mål och vann mitt heat ca 3minuter före tvåan.

Resultat;  
Karta;

Finalen, eftersom jag vann mitt kvalheat fick jag starta sist i finalen, vilket jag gillade. Skönt att jaga istället för att vara jagad. Känslan i kroppen på morgonen var god, hade återhämtat mig bra efter kvalet och kände mig hungrig, riktigt hungrig.
Starten gick och fick precis den inledning jag ville, det vill säga med en långsträcka tidigt på banan och vid tredje kontrollen är jag på andra plats. På väg till fyran sen gör jag en bom (nästan 2min) och efter det kommer jag aldrig riktigt in i orienteringen igen. Blir stressad och gör småmissar på de tre eftervarande kontrollerna.
 
Springer på bra men tyvärr gör jag ytterligare små misstag och efter ca 60minuters löpning tar loppet helt slut, ut från 18e kontrollen kör jag knät rätt in i en sten och smärtan kommer med en gång. Jag känner direkt att det inte går att fullfölja, jävligt besviken över loppet haltar jag till sjukvården och därifrån får skjuts till TC.

Resultat; 
Karta; 

Grymt besviken över finalloppet, ville mycket och kanske för mycket. Men även av dessa saker lär man sig och fler chanser kommer. Vad gäller banläggningen i helgen så anser jag att kvalbanan var bättre än finalbanan. 2 långsträckor på 14,3 km. Ett mittparti med 18 kortare rakt-på sträckor, en avslutning med kontrollplock runt en höjd, totalt 33 kontroller. Det ser för mig ut som en förlängd medeldistans. vart är vägvalen?

Nu till helgen väntar medel och stafett, är inte helt 100 på start ännu men jag hoppas att knät blir ännu bättre över natten och att jag kan springa kvalet imorgon.

RSS 2.0