Jukola framför datorn

I torsdags var jag på Silja-terminalen, men inte för att åka över till jukola, utan hejade bara på Lidingöfolket som skulle åka över. Varför då inget jukola för min del? Jo förra lördagen så sprang jag snabbdistans runt sjön varpan i Falun. Under vägen började jag känna av vänstra vaden, men tyckte det kändes som trötta, träningsvärksvader, så jag fortsatte löpa. Efter passet kändes det inte längre som träningsvärk, utan gjorde ondare. Jag vilade därför från löpning under söndagen och på måndagen så var jag hos sjukgymnasten i Falun och fick den undersökt. Sjukgymnasten menar på att det troligtvis är en liten bristning och därmed löpförbud och inget jukola. Tråkigt, men med tanke på VM-tester och VM så var det ett lätt beslut.

Jag har fått laserbehandling * 3 för att försöka snabba på rehabiliteringen ytterligare och då såklart vilat från löpning. Jag har såklart inte vilat från träning för det utan jag har kört på med alternativ träning som cykel, vattenlöpning och styrka.

Under 90minuter vattenlöpning så hinner man tänka på mycket, men jag passade även på att räkna lite. Jag hann 200 löpsteg på en längd (ca 35-40meter) och totalt 40 längder alltså ca 1600m. 8000 steg skulle väl bli 12-15 km på land, vilket förbättrar km-tiden en aning…

 

Cykelpassen har blivit landsväg och grisintervaller (som jag valt att döpa dem) inomhus. Grispasset består av att värma upp, relativt hårt (ca15min), sen trampa upp så pulsen går över 90% av max och sen hålla kvar pulsen där uppe i 10min, sen lugn nercykling ca 10min. Igår under eftermiddagspasset skulle jag ha kört cykel ute, men regnet stoppade mig ännu en gång och jag satte mig inne och jag bestämde mig för 90min distans. Dock under själva passet ändrade jag om lite och körde två grisintervaller i distanspasset, då var jag inte särskilt pigg när jag klev av efteråt. Men sedan i lördags har jag även hunnit springa 3 gånger, 1 mosspass, 1 vägpass och 1 OL-pass, så jag är på G igen nu!

 

Innan skadan hade jag två riktigt fina veckor, med 20 respektive 16 timmar, mestadels långa lugna pass men höll även uppe kvalitén och körde intervaller/snabbdistans varannan dag. Blev mycket löpning på hårt underlag, för att bli så väl förberedd som möjligt inför långdistansen på VM.

 

På onsdag bär det av ner mot Schweiz för världscuper och ett extra lång-test och under dessa tävlingar så ska de avgöras om vem av mig och Erik Rost som ska få chansen på långdistansen.

Känner mig grymt sugen på att få tävla igen efter att ha följt Jukola från soffan.


Kommentarer
Postat av: Hedbak

Härligt att du är på G igen. Lycka till i Schweiz gubben!

2012-06-20 @ 10:20:26

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0