Inomhus

Kyla och snö har verkligen dragit in på allvar i Stockholm, värsta någonsin så länge jag bott här. Det känns även som den har kommit för att stanna. Egentligen är det bara teknikträningar som blir drabbade, så vid förra veckans teknikfokus fick jag fundera om. Men trots det så blev det en grym vecka med alltifrån lugna distanspass till hårda intervaller. 
 
Dock är inte kyla och snö dåligt för alla typer av träningar. Denna veckan passar det utmärkt till exempel. Jag är mitt upp i en intervallvecka, så har genomfört 5pass och har 5pass kvar. Alla pass är planerade att köra inomhus, på bana och löpband. Kanske låter tråkigt, men om jag ska välja på inne och halka runt i snön så blir valet väldigt enkelt! 
 
Här nedan är en pulskurva från ett av passen på löpbandet. Jag tänkte köra 3*5min över 90% men blev istället till slut 15min i ett sträck. Kroppen vill fortsätta löpa så därför stannade jag ej.
 
Sedan jag startade upp grundträningen har det gått riktigt bra, har hållt mig till planen och tycker att kroppen svarar bra på mycket träning. Om jag jämför samma tid förra året så har det nästan blivit en ökning med 50% de fyra första veckorna. 
En av mina tankar var att försöka hålla mig borta från skidorna detta år, men nu när det kommit så mycket snö så kanske jag får fundera om när det gäller den biten. Blir i alla fall ingen skidåkning före jul. 
 
Första lägret är nu också inplanerat, blir 17-27 januari i Alicante. Men kan även smyga in en vecka över nyår om snöläget är oförändrat. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0