Silva League till helgen = nya möjligheter

Två inledande etapper av Silva League i Göteborg är snart två veckor bort, egentligen har jag velat glömma dessa två då jag inte alls fick in någon fullträff. Därför avslutar jag dessa tävlingar genom att säga; Bra lärdom, men jag kan bättre!

 

Efter helgen så var den en lång resa hem till Falun, väl hemma blev det överraskande snöpuls igen. Men jag tyckte om det och hade ett av mina bättre distanspass i skog denna vinterperiod.

Veckan rullade på med rätt så mycket träning, inte så tuffa pass utan mer åt distanshållet. Fick syn på ett löplopp i Stockholm under lördagen och det passade bra in i min plan och låg på vägen ner mot Stigtomtakaveln.

Lördagen kom och vi åkte på morgonen från Falun. Springcross stod på programmet, 12km på stig och grusväg i kuperad terräng och dessutom med flera leriga passager. Detta passar orienterare tänkte jag.

Man kunde välja att springa 6km, 12km och 18km alltså 1, 2 eller 3 varv runt banan. Med tanke på Stigtomta valde jag två varv för att ha lite krut i benen var tills dagen efter. Starten gick och jag tänkte hålla igen lite under första varvet, dock blev jag själv redan efter 1,5km med Andreas Svanebo ca 5-10sek efter. Så var sedan luckan under egentligen hela loppet, jag drygade ut luckan lite till men när jag sprang i mål efter 12km så fortsatte han ut på ett varv till. Här finns en film om loppet där även jag syns i början och på slutet; http://www.youtube.com/watch?v=IaL87kqcqXc och resultat finns här; http://beta.marathon.se/racetimer?v=%252Fsv%252Frace%252Fshow%252F797%253Flayout%253Dmarathon

 

Direkt efter loppet bar det av till Scandic i Nyköping där vi bodde innan Stigtomtakaveln. Jag och Frida passade på att gå till relaxavdelningen under eftermiddagen för att mjuka upp benen i bubbelpoolen och i bastun, riktigt härligt.
Efter god frukost på söndagsmorgonen bar det iväg mot tävlingsplatsen utanför Stavsjö. Tyvärr var vi en bit efter natten men med tre stabila lopp på de avslutade sträckorna skulle vi ändå få med oss en bra placering. Skarholt som dök upp lite som gubben i lådan gjorde en riktigt bra sträcka och sprang förbi en del lag, även så gjorde Filip som gjorde en stabil insats och växlade ut mig som 6:a. Jag ville springa fort och gjorde det, tyvärr kanske lite väl fort ut från ettan. Här läser jag fel men får ihop det och springer helt fel på långsträckan och innan jag till slut inser vart jag är så har jag tappat onödig tid. Efter denna sträckbom så kommer jag in i ett härligt flyt där jag plockar skärm efter skärm i bra tempo. Tyvärr gör jag en minut på sluttningen innan två kontroller innan varvningen, men jag håller placeringen in i mål. Jag sprang i ett ingenmansland kan man säga där det var långt upp och långt ner.

 

I tisdags blev det en tur upp till Mora igen med DSC, tyvärr var det snö på första passet i Gesunda, men gjorde inte så mycket. Fick med mig en riktigt bra bild om hur kvalet kommer att bli på EM. Andra passet var vid Ämåtjärn, riktigt härligt pass. Jag joggade bara men var bra sugen på att höja farten.

 

Efter Göteborgshelgen har revanschlusten kommit mer och mer och därför är jag rejält taggad inför Silva League norr om Stockholm till helgen. Jag är sugen på att komma tillbaka till Stockholmsterrängen för att tävla och jag gillar tekniken norr om stan. Formen känns bra och jag tror det kommer bli en intressant långdistans på lördag där det gäller att verkligen ha tungan rätt i mun.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0