Året 2011

Årets prestation;
Det genomförande som jag är mest stolt över i år är Lång-SM utanför Alingsås. Ni som vet att jag blev 5:a kanske undrar hur jag kan vara nöjd med det. Men med tanke på mina förberedelser som var veckan innan så är jag grymt stolt.
På tisdagen innan så märker jag att jag fått ett konstigt märke runt mina tår och efter någon minut kommer jag på att jag haft en fästing där någon vecka innan. Jag springer direkt till vårdcentralen på lidingö och får reda på att det är borelia och får peincillin. Dagen efter när penicillinet börjar värka så får jag feber och börjar kräkas, och energin i kroppen som var på topp innan jag fick "domen" var helt slut och jag låg i soffan i stort sett hela onsdagen och orkade knappt sitta upp. Under torsdagen så började krafterna komma tillbaka, febern försvann och maten fick stanna kvar i kroppen. Efter att jag druckit ett flertal proviapaket så kunde jag till och med ut och jogga under eftermiddagen vilket gjorde att jag gick hoppet tillbaka om SM-guldet.
Fredagen fortsatte i rätt linje och jag fick ännu mera krafter tillbaka, men jag visste inte hur kroppen skulle reagera på detta som hänt när jag skulle trycka på för fullt två dagar i rad.
Under lördagen kändes det bättre men när jag fick kartan kände jag hur jag verkligen fick kämpa för att ta mig framåt, jag lyckades ändå bli trea så ett riktigt bra kvallopp blev det, men jag blev lite osäker med formen inför den tuffa finalen som väntade.
När det väl blev söndag och dags för finalen så kom självförtroendet verkligen tillbaka, jag kände att idag ska jag verkligen bevisa för mig själv att jag kan det här.
Trots en av de tuffaste banorna jag sprungit, lite småmisstag och en kropp som var nere för räkning under onsdagen så lyckades jag springa in på en femte plats.  Men jag kan inte så här i efterhand tänka på hur det hade sett ut på finaldagen om jag inte hade fått sjukdomen under veckan. Men men, det kommer fler chanser!

Årests revansch
Efter två brutna lopp på Natt-SM blev jag osäker inför starten i år på Gotland. Men jag bestämde mig för att nu ska jag anta utmaningen och verkligen lyckas ta mig igenom i år. Jag gjorde ett riktigt bra lopp bitvis men ibland föll jag igenom lite. Jag kom i mål och hade tagit mig igenom hela banan och hade gjort det så pass bra att jag blev 12:a i det starka fältet. Detta gjorde att jag fick mersmak för natt och kommer inte att stänga dörren för den diciplinen.

Årets RYCK
Det var under den avslutade tävlingen på Euromeeting, där jag hade gjort en bra plan som jag följde från start till mål. Hade bestämt mig för att försöka jaga ikapp Topi som jag ut först och sen avvakta mot slutet för att skapa något, om det inte skulle gå för långsamt. Kom ikapp Topi efter ca 1/3 av banan och vi var då 3 st löpare som skulle göra upp om segern.
Jag låg och avvaktade och läste in vägvalet som var till näst sista kontrollen där det fanns två alternativ, antingen rakt på eller springa väg runt till vänster. Jag bestämde mig tidigt för att välja vänster runt på väg och satsa allt där. In mot tredje sista kontrollen så valde jag att lägga mig som trea och låta Topi välja först, han valde rakt på och jag stack vänster och öste allt. Jag visste inte sedan när jag kom mot målet att jag var först med hörde det när jag stämplade vid sista och vilket känsla!!

Årets Träningsrunda
Ganska enkelt val för min del och jag har lagt många träningspass där, särskillt under mina intervallveckor. Det är en skogslinga vid Bosön ca 200m från dörren, eller rättare sagt, det var en skogslinga och är mer än stig nu eftersom jag har sprungit där så många gånger nu. Bilden nedan är från slingan.
Slingan tar ca 1:50 att springa och favoritpasset blev att köra 5varv på raken * 2 eller 3.

Årests COACH
Utan tvekan är det Frida, som har stöttat mig grymt mycket hela året. Jag hade inte kommit så här långt utan henne.
Hennes uppdrag har bla bestått av
  • Träningsplanering
  • Tävlingscoaching
  • Tidtagare
  • Påhejare
Svårslagen kombination!!

Mål 2012

Under de senaste åren så har jag tagit steg för steg mot toppen, men för att nå den absoluta världstoppen så krävs det att jag fortsätter ta steg de kommande år. De bitarna som jag valt att jobba med under 2012 är följande;
Höja lägsta nivån - jag vill bli ännu stabilare i toppen på samtliga distanser och speciellt i sprint, där jag har många steg kvar till toppen.
Snabbare - Utveckla min snabbhet på hårt underlag, då kommande VM kommer att vara snabblöpta.
Explosivare - Detta för att få ett bredare fartregister och kunna klara av att ligga på en hög fart bitvis och ändå inte bli sliten av det, alltså kunna tempoväxla.
Bättre TEKNISKT - Framförallt vill jag bli säkrare i tekniska terrängtyper och få självförtroende att jag klarar av det!

Kommentarer
Postat av: jossi

Ja, nog är hon årets coach den där Frippsi! Hon är till och med värre än "viljan chicksen"s föräldrar när de var som värst!

2011-11-30 @ 12:57:49

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0